• topbanner-5
  • topbanner-4
  • topbanner-1
  • topbanner-3
  • topbanner-2

Security maatregelen in TMX-Net Pro

Security maatregelen in TMX-Net Pro

Welke maatregelen worden toegepast om data secure uit te wisselen? (deel 2)

In de TMX nieuwsbrief van mei jl. zijn wij in deel 1 ingegaan op security in industriële automatisering, waarbij in de industriële automatisering de uptime topprioriteit is en bij kantoorautomatisering veiligheid (security) op nummer 1 staat. Gebruikers vinden een levensduur van 10 tot 15 jaar voor een telemetrie onderstation heel normaal, terwijl de computer op kantoor iedere 3 tot 5 jaar vervangen wordt. Er is wel een omslag zichtbaar bij gebruikers. Gebruikers zien steeds meer het belang van een veilig systeem en begrijpen dat hiervoor aangepast gedrag en extra (technische) maatregelen noodzakelijk zijn. In het eerste artikel vermeldden wij ook de must van het regelmatig installeren van updates (FOTA). TMX adviseert gebruikers dringend om minimaal ieder half jaar te controleren of de onderstations nog over de meest recente firmware beschikken en waar nodig deze middels FOTA bij te werken. De TMX-Net Pro hoofdpost beschikt hiervoor over een speciaal FOTA-scherm om dit eenvoudig te kunnen controleren en uitvoeren. Afsluitend hebben wij het gehad over het updaten van TMX-Net Pro.

In deel 2 gaan wij in op hoe de communicatie verloopt met de onderstations en de TMX-TWIN koppeling voor het uitwisselen van data.

Lees meer

Afdrukken

Waterschap Hollandse Delta kiest voor LMX401’s voor gebied Voorne Putten 

Waterschap Hollandse Delta kiest voor LMX401’s voor gebied Voorne Putten

Bij Waterschap Hollandse Delta is onlangs de installatie van 11 LMX401 onderstations afgerond in het gebied Voorne Putten. De LMX401’s zijn geïnstalleerd ter vervanging van 11 SAIA onderstations. Nico van Riemsdijk, Sr. Adviseur Technische Automatisering bij Waterschap Hollandse Delta: “De 11 identieke pompgemalen met 1 pomp waar we het hier over hebben, werkten goed maar de SAIA PLC’s communiceerden niet met de TMX hoofdpost. Dit wilden wij anders georganiseerd hebben. Met de installatie van de LMX401’s hangen de onderstations nu onder de TMX hoofpost en is alle informatie centraal beschikbaar. Bovendien wordt alle, via de LMX401 ingewonnen data, via de TWIN webservice van TMX gekoppeld aan FEWS (Flood Early Warning System), waardoor we ook het verloop van het waterpeil goed inzichtelijk hebben. De ombouw is naar alle tevredenheid uitgevoerd door TMX dealer Van der Arend Installaties uit Naaldwijk”.

Lees meer

Afdrukken

TMX training applicatiebeheer

Voor specialisten/applicatiebeheerders en peilbeheerders organiseren wij op 30 oktober a.s. de TMX training applicatiebeheer.

Voor u of een van uw collega’s interessant?

Op dinsdag 30 oktober a.s. vindt de TMX training applicatiebeheer plaats. Deze training is interessant voor specialisten/applicatiebeheerders en peilbeheerders die dagelijks met TMX werken. In deze training wordt inzicht verkregen in de beheerstechnische aspecten van de hoofdpostinrichting, bijvoorbeeld voor het aanmaken en inrichten van locaties, het toevoegen van gebruikers en het configureren van alarmering.

De TMX training applicatiebeheer duurt een dag. Aan de training op 30 oktober a.s. kunnen maximaal 12 personen deelnemen.

Meer weten of deze training voor u of een van uw collega’s interessant is?

Klik hier voor meer informatie

Of neem contact op met onze afdeling sales, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 078 6100 300.

Afdrukken

Heeft u interesse in een pilotproject met de LMX400-serie?

LMX400-serie pilotproject

Nu ook voorzien van de energiezuinige Ultra Low-Power modus.

De LMX400-serie is een universeel modulair onderstation dat de gecombineerde functionaliteit biedt van een compacte PLC, alarmmelder en datalogger. De LMX400-serie biedt intelligente mogelijkheden en is uitgerust met de High Performance modus, de energiezuinige Low-Power modus en nu ook met de energiezuinige Ultra Low- Power modus.

Lees meer

Afdrukken

Nieuw! EMX200 datalogger

TMX heeft een nieuwe datalogger, de EMX200, ontwikkeld voor monitoring in de woningbouw (speciaal voor label B woningen). Bij label B woningen is sprake van een beperkte monitoring. Voor NOM-woningen en andere zeer energiezuinige woningen leveren TMX en Watch-E (Mijnenergiebundel.nl) de EMX400 als telemetrie oplossing voor het op een veilige manier inwinnen van data, de dataverbinding en dataopslag. Watch-E levert de software in de vorm van een bewoners dashboard en een beheerdersplatform.

2EMX200 datalogger

Afdrukken

Contact

Kuipers Electronic Engineering B.V.
Houtkopersstraat 6
3334 KD Zwijndrecht (NL)
Tel. 078 - 610 03 00
Fax 078 - 610 03 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.