• topbanner-1
  • topbanner-4
  • topbanner-5
  • topbanner-2
  • topbanner-3

Open en smart

TMX is een volledig open en smart telecontrol systeem. De TMX hoofdpost beschikt over een groot scala aan drivers om te kunnen communiceren met onderstations, PLC’s, dataloggers en alarmmelders van andere fabrikanten. Andersom werken TMX onderstations ook probleemloos samen met andere merken hoofdpost software. Kuipers Electronic Engineering investeert al jaren intensief in de koppeling met andere merken. Hierdoor is TMX marktleider op het gebied van interfacing met o.a. PLC’s en onderstations. Naast de zojuist genoemde merkspecifieke drivers beschikt TMX ook over interfaces voor open standaard protocollen als IEC60870 en ModBus. Bovendien zijn deze koppelingen van TMX kwaliteit waardoor volwaardige en betrouwbare interfacing gewaarborgd is. Zie ook de documentatie 'TMX Koppelingen en interfaces' voor de lijst met reeds gerealiseerde koppelingen. 

broken key2Prettig dus dat u met TMX geen 'vendor lock-in' heeft! Echter, in onze visie gaat openheid veel verder dan het kunnen communiceren met andere merken onderstations. Een telecontrol systeem fungeert immers als spin in het web en is vaak het startpunt van een compleet gegevens verwerkend systeem. TMX waarborgt dan ook openheid op alle niveaus. Zo wordt bijvoorbeeld de data in industriestandaard databases als Oracle en Microsoft SQL-server opgeslagen en is de hoofdpost standaard voorzien van uitstekende exportmogelijkheden. Een klasse apart zijn de scripting mogelijkheden waarbij met de standaard Visual Basic Scripting taal, gegevens direct uit TMX opgevraagd, nabewerkt en geëxporteerd kunnen worden.

Als fabrikant van TMX apparatuur participeert Kuipers Electronic Engineering al jarenlang in diverse standaardisatie comités op het gebied van protocollen en data uitwisselingsformaten. Een mooie spin-off hiervan is TWIN: de TMX Webservice Interface. Dit is een open interface waarmee via een beveiligde verbinding, efficiënt gegevens met TMX uitgewisseld kunnen worden. TWIN biedt een uniek koppelvlak voor data uitwisseling tussen de TMX hoofdpost en andere systemen zoals GIS en OBS.

modulairOpen en smart telecontrol betekent ook: modulariteit. Als TMX voor het eerst wordt gebruikt, zullen over het algemeen niet alle beschikbare mogelijkheden meteen nodig zijn. Het bijzondere van TMX is de ver doorgevoerde modulaire opzet. Voor iedere situatie biedt TMX een passende oplossing. De ervaring leert dat de meeste gebruikers na verloop van tijd bepaalde mogelijkheden alsnog willen toevoegen. Als TMX gebruiker heeft u dan de zekerheid dat uitbreiding altijd en op elk moment mogelijk is. Daarnaast wordt TMX, in overleg met de gebruikers, continu verder ontwikkeld om zowel de apparatuur als software up-to-date te houden en verder uit te breiden. Zo groeit TMX mee met de nieuwste inzichten op het gebied van modern en open telebeheer.

 

Afdrukken

Contact

Kuipers Electronic Engineering B.V.
Houtkopersstraat 6
3334 KD Zwijndrecht (NL)
Tel. 078 - 610 03 00
Fax 078 - 610 03 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.