• topbanner-1
  • topbanner-2
  • topbanner-4
  • topbanner-3
  • topbanner-5

Wat is telecontrol

Telecontrol met het TMX systeem is speciaal bedoeld voor het op afstand beheren van technische installaties. Bij waterschappen wordt TMX o.a. gebruikt bij pompsystemen, stuwen en meetpunten voor waterniveaus en waterkwaliteit. Alle waarden worden automatisch gemeten en opgeslagen in een centrale database. Naast de gebruikelijke telemetrie functies biedt TMX telecontrol uitgebreide mogelijkheden voor o.a. het alarmeren op overschrijding van grenswaarden, het automatisch aansturen van installaties en het koppelen met andere systemen. Regelprogramma's kunnen zowel lokaal als gebiedsbreed vanuit de hoofdpost werken, zodat de besturing ook beïnvloed kan worden door de situatie op andere locaties. 

gemaalveluweenpouwelbakhuisHet meest eenvoudig is de TMX hoofdpost via internet te gebruiken. Daarvoor biedt TMX een complete SaaS oplossing (Software as a Service) op abonnementsbasis. De apparatuur in het veld zorgt ervoor dat via alle gangbare telecommunicatietechnieken, gegevens kunnen worden uitgewisseld. De onderstations die hiervoor gebruikt worden zijn vergelijkbaar met PLC's. Deze kunnen de lokale besturing verzorgen maar bieden daarnaast standaard tal van uitgekiende telecontrolfuncties en slimme software voor de communicatie met de hoofdpost. TMX biedt slimme onderstations die altijd zijn voorzien van uitgebreide beveiliging, zodat alleen geautoriseerde toegang mogelijk is. Maar ook apparatuur van ander fabrikaat is prima te koppelen met een TMX hoofdpost.

Voor installatiebedrijven is TMX eenvoudig te installeren omdat voor aansluiten van meetsignalen, schakelkasten en koppeling met andere systemen gebruik wordt gemaakt van industriële standaarden en universele software interfaces. Omdat TMX zich al decennia lang heeft ontwikkeld is assistentie, advisering en gebruikersondersteuning dagelijks werk voor de gespecialiseerde afdelingen bij de dealers en fabrikant. Samen met de eigen ontwikkeling en productie van hard- en software staat TMX zo garant voor niet alleen een functionele maar ook betrouwbare en veilige telecontrol oplossing voor nu en de toekomst.

Afdrukken

Contact

Kuipers Electronic Engineering B.V.
Houtkopersstraat 6
3334 KD Zwijndrecht (NL)
Tel. 078 - 610 03 00
Fax 078 - 610 03 91
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.